Építési koncepció

ÉPÍTÉSZETI KONCEPCIÓ

A tervezett épületek 3 szintből állnak, pince + földszint + emelet. Az épületegyüttes kialakításának fő szempontja volt a létesítendő házak egymástól szeparált elhelyezése, biztosítva a saját kertrészt és közvetlen kertkapcsolatot.

Az épülettömeg tagoltsága segíti a lejtős terepre való illesztést.

Bővebben »

TEHERHORDÓ SZERKEZETEK, FALAZATOK

Az épület falazott szerkezeti rendszerű. A pinceszinten 30 cm vastag vasbeton, a felsőbb szinteken pedig 30 cm vastag üreges égetett kerámia falazattal készül, a statikai méretezés szerinti helyeken vasbeton pillérekkel erősítve.

A födémek 20 cm vastagságú vasbeton lemezek, az emelet feletti födém pedig fa szerkezetű.

Bővebben »

HŐSZIGETELÉS

A homlokzati hőszigetelő rendszer részeként a teljes homlokzaton 15 cm-es expandált polisztirolhab táblás hőszigetelés készül. A nyeregtető lejtésben kialakított, cserépfedésű.

A szigetelő lemezek vastagságának meghatározása hőtechnikai számítással történt, így az összes szerkezet megfelel az érvényes szabvány előírásainak.

Bővebben »

HANGSZIGETELÉS

A közbenső födémekre 2 réteg lépéshangszigetelő lemez kerül beépítésre a falak mentén polisztirolhab szalag peremszigetelő sávval kiegészítve, mely megakadályozza

a kopogó hangok aljzaton történő továbbterjedését. A házak között speciális, magas hanggátlású kerámia falazat készül.

Bővebben »

HOMLOKZATBURKOLAT

Az épület egyszerű modern, a homlokzat színezett, lábazati és homlokzati kőburkolattal ellátott, mely biztosítja az épületek különbözőségét, egyediségét.

 

NYÍLÁSZÁRÓK

A homlokzati nyílászárók egységesen antracit szürke színűek kívül, belül fehérek. Az ablakok és erkélyajtók korszerű, VEKA, vagy Gelan műanyag tokszerkezettel készülnek,

hőszigetelő háromrétegű üvegezéssel és gázkitöltéssel.

A benapozottság, illetve szükséges intimitás miatti helyeken a homlokzati nyílászárók tartozékként opcionálisan motoros működtetésű alumínium zsaluziával, vagy redőnnyel kerülnek felszerelésre a vevő döntéstől függően (ezek az alapárban nincsenek benne). A beépítésre kerülő szekcionált garázskapuk motoros mozgatásúak.

A HPL felületű beltéri ajtók furatolt faforgácslap szerkezetűek, a hozzájuk tartozó, színben megegyező átfogó tokokkal kerülnek beépítésre. Az ajtók színe meghatározott palettából szabadon választhatók.

A beltéri ajtók zárszerkezeteihez tollas kulcsok (BB zárak) tartoznak. A körrozettás kilincsek rozsdamentes vagy fekete felülettel kérhetők.

Bővebben »

BURKOLATOK 

A fürdőszobákban greslap padlóburlolat és teljes belmagasságon I. osztályú, fali lapburkolat készül meghatározott színű, a burkolattal harmonizáló fugázással.

A lakóhelyiségekben aljzatkiegyenlítés után 2 mm vastag klikkes rendszerű fahatású LVT padlóburkolat kerül 5 cm magas színazonos lábazattal.

A beltéri burkolatokat előre meghatározott termékpalettából lehet kiválasztani, melyek mintalapjai személyesen is megtekinthetők.

A teraszok egységesen kerámia teraszburkolattal készülnek, a garázsbehatók sajtolt beton térkő burkolatúak. A házakhoz tartozó kertrész füvesítése, kertépítés és az automata öntözőrendszer a vevők feladata (nem az alapkiépítés része). A kertek közötti szeparációt alacsony dróthálókerítés biztosítja, az elválasztó növény ültetése a vevők feladata.

Bővebben »

FELÜLETKÉPZÉS

A falakon glettelés után fehér színű diszperziós falfestés készül.


FŰTÉS-HŰTÉS 

A házakban padlófűtés és mennyezet fűtés/hűtés kerül kialakításra. A fűtés/hűtési és használati melegvíz igényének ellátását levegő-víz hőszivattyú biztosítja.

A kültéri egység a kert végében, a beltéri egység a garázs melletti tárolóba kerül elhelyezésre.

A fűtés/hűtés vezérlése 5 kört tud szabályozni és távolról, mobilalkalmazás segítségével is elérhető.

Bővebben »

VÍZELLÁTÁS-CSATORNÁZÁS

A használati melegvizet a beltéri egységekbe integrált 200 literes tároló állítja elő. A használati melegvíz tároló fűtését a hőszivattyú biztosítja.

A beépítésre kerülő szaniterek I. osztályú porcelán termékek fehér színben. A WC tartályok a falba építve, takartan lesznek kialakítva, a mosdók falra szerelt, de utólag bútorral is aláépíthető kivitelűek. A mosógépekhez külön csatlakozás kerül kialakításra a földszinti fürdőszobában.

A házakhoz önálló vízmérő lesz biztosítva.

Bővebben »

SZELLŐZÉS

A fürdőhelyiségekben mesterséges elszívás kerül kialakításra. A ventilátorok villanykapcsolóról üzemelnek késleltetett indítással és leállással.

ELEKTROMOSSÁG

A házakban rendelkezésre álló mért csatlakozás 1×32 A. A teljes elektromos hálózat falban szerelt védőcsövekbe húzott rézvezetékekkel készül, megfelelő biztonsági földeléssel. A nappali-étkezőben 4-5 db, a konyhában 4 db (pult felett),

a szülői hálóban 6-7 db, a gyerekszobákban 3-5 db,

a fürdőben 2 db dugalj kerül kialakításra. A konyhában ezen kívül külön kiállás készül a hűtő, páraelszívó, valamint a mosogatógép részére. A vevők által beépítésre kerülő elektromos tűzhelyek számára háromfázisú csatlakozási lehetőség lesz biztosítva.

A lámpatestek nem tartoznak a házak alapfelszereltségébe, a hozzájuk tartozó vezetékezés elkészül. A teraszok világítása egységes megjelenésű.

A házak elektromos mérőórái a pinceszinten kerülnek elhelyezésre.

A TV hálózat részére a házakon belül védőcsövezés, UTP és Koax vezetékezés készül, melyből az UTP számítógéphez is felhasználható. Ez az összes hálóban és a nappaliban kialakításra kerültek.

Az alapfelszereltség része a kaputelefon (felár ellenében kamerával ellátot) és a riasztórendszer becsövezése (a riasztó kültéri és beltéri egységének megvásárlása a vevők feladata). Ezen kívül minden garázsban kiépítésre kerül 1 db elektromos autótöltő.

Bővebben »